7.8 C
Skopje
понеделник, октомври 3, 2022

Instagram и Messenger ќе добијат опција за пораки кои исчезнуваат

Kabtel desktop

Facebook на корисниците ќе им овозможи нов начин на допишување, а тоа се пораки кои исчезнуваат. Оваа опција наскоро ќе ја добијат сите корисници на апликацијата Instagram и Facebook Messenger.

Опцијата пораки кои исчезнуваат се активира со влечење на прстот по екранот додека четувате, а пораките кои се испраќаат во тој начин на работа исчезнуваат веднаш кога ќе се атвори прозорецот за чет.

баш како во случајот со Snapchat, корисникот ќе биде известен кога личноста со којашто се допишува ќе нарави фотографија од разговорот. Мessenger веќе ја имаше опцијата пораки кои исчезнуваат во склоп на тајните разговори. Сепак, во тој случај е потребно да се направат неколку чекори и да се подеси тајмерот за секоја порака посебно за таа да исчезне.

Во случајот со Instagram опцијата пораки кои исчезнуваат е новина, а во овој случај мора да се активира. Опцијата веќе е достапна за корисниците на Messenger во САД, а наскоро ќе ја добијат и корисниците во други земји од светот.

(Klix.ba)

Сподели!

НАЈПОПУЛАРНИ

Сподели!