0 C
Skopje
сабота, јануари 16, 2021

Над 100.000 студенти за 25 години во Семос Едукација

Kabtel desktop

Пред 25 години, во нашата земја не постоеше јасна слика за тоа каде води дигитализацијата и кои се можностите кои таа ги отвора. Голем дел од денешните професии поврзани со неа воопшто не постоеја, а малубројни беа компаниите од оваа област. Малкумина го насетуваа просторот за развој кој го отвора дигитализацијата.

Прв меѓу нив беше тимот кој воден од ентузијазмот кон компјутерите и електрониката и препознавајќи го предизвикот на дигитализацијата, во 1995-та година го отвори првиот тренинг центар за ИТ обуки – Семос Едукација. Со тоа беа поставени темелите на ИТ едукацијата во земјава, но беа дадени и основните правци на развојот на ИТ професиите кои денес управуваат со дигитализацијата во земјава и во светот.

25 години подоцна, над 100.000 студенти успешно ги имаат поминато обуките на Семос Едукација и успеале да влијаат на својот професионален развој, едуцирајќи се во области кои ги бара општата дигитализација. Меѓу нив, десетици илјади млади луѓе се стекнале со вештини и знаења кои им помогнале да ја пронајдат својата професионална ориентација и своето прво вработување, често токму во ИТ индустријата. Со тоа и со другите свои активности, Семос Едукација континуирано влијае врз обликувањето на оваа индустрија во земјава и врз поставувањето стандарди за нејзин понатамошен развој. Компанијата придонесува и во создавањето на нови професии во индустријата во нашата држава. Меѓу последните вакви примери се софтвер-тестер и cloud-инженер.

Со текот на годините, Семос Едукација разви цврсти партнерства со најголемите ИТ компании во светот преку кои обезбедува светски сертифицирани програми и иновативни обуки во правец на задоволување на динамичните потреби и барања на ИТ индустријата. Пример за ова е и најновата обукa за Data Science, која во светски рамки е препознаeна како една од професиите кои се во подем.

По повод прослава на големиот јубилеј – 25 години постоење, овие месеци Семос Едукација подарува картичка-подарок во вредност од 50€ за обука по ваш избор до 31ви декември. Подарокот може да го преземете на следниот линк: https://25godini.semosedu.com

Сподели!
  •  
  •  

НАЈПОПУЛАРНИ

Сподели!
  •  
  •