1.8 C
Skopje
петок, февруари 3, 2023

Twitter лансираше своја верзија на аудио соба за разговори

Kabtel desktop

Апликацијата за аудиочет Clubhouse доби многу приврзаници откако почна да ја користи Илон маск, но Clubhouse е достапна само за корисниците на iOS, и тоа за тие што имаат среќа да добијат покана. Токму тоа одлучи да го искористи Twitter и ја лансираше својата нова опција Twitter Spaces, и тоа најпрвин на Android. Станува збор за нова опција во апликацијата на Twitter, која ги нуди истите опции како Clubhouse – организација на „соби“ во кои се водат аудио чет.

Корисниците на Twitter така можат директно од својот паметен телефон да отворат сопствена соба и да повикаат други корисници на разговор или дури и да се придружат во други соби и разговори.

За стартување на оваа можност доволно е да се притисне копчето Create a Tweet во апликацијата и од листата да се избере Spaces. Корисниците можат да изберат до 10 учесници кои ќе бидат повикани на разговор во соба. Организаторот е тој што може да одобри риклучување со собата, но тој одредува и кој од учесниците може да зборува.

Корисниците можат да изберат дали сакаат да зачуваат снимка од разговорот или да преземат транскрипт од разговорот, кој моментално е достапен само на англиски јазик.

Предноста на Twitter Spaces е тоа што ги има истите можности како Clubhouse, но притоа не мора да се инсталира нова апликација или да се регистрира кориснички профил. Ако сакате да ја испробате Spaces, а не ја гледате таа опција на својата Twitter апликација, проверете дали ви е ажурирана и дали ја користите последнста верзија од оперативниот систем Android, како и дали сте вклучени во програмата за бета тестирање. Во спротивно, ќе мора да почекате да стане достапна за сите.

(Zimo)

(фото: Needpix)

Сподели!

НАЈПОПУЛАРНИ

Сподели!