19.8 C
Skopje
петок, август 12, 2022

Huawei стартуваше глобална програма за жени девелопери

Kabtel desktop

Huawei ја стартуваше својата програма Women Developers (HWD), чија цел е да се поттикнат жените девелопери на создавање апликации и алатки кои можат да го променат светот. Програмата е наменета за мотивирање што повеќе жени да се вклучат во развојот на технолошки иновации, овозможувајќи им платформа за развој на кариерата и оспособување. Секоја жена девелопер од целиот свет може да се регистрира и да се приклучи во програмата на официјалната страница на Huawei Women Developers.

Huawei смета дека во дигиталната ера на жените мора да им се пружат повеќе прилики и поддршка за да им се осигура пристап до образование кое им е потребно за да бидат поконкурентни во дигиталната економија.

„Веруваме дека жените ќе ја предводат технолошката иновација. Се надеваме дека програмата Huawei Women Developers ќе им помогне на жените подобро да ги искористат своите таленти и својата вредност и ќе и овозможи да ги покажат своите лидерски способности. Тоа ќе им помогне да го направат светот подобро место за живот“ изјавија од Huawei.

Huawei Women Developers е најновата иницијатива која ја претстави компанијата како дел од својата преданост за промовирање на родовата рамноправност. Програмата ќе им овозможу на учесниците да се едуцираат за технолошки иновации и можностите за развој на кариерата. Huawei се надева дека ќе создаде посебна заедница за жените девелопери на платформата Huawei Women Developers и ќе организира низа онлајн и офлајн настани.

(SEEBiz.eu)

(фото: Huawei Women Developers)

Сподели!

НАЈПОПУЛАРНИ

Сподели!