Неделава ќе се доделат наградите за најдобри работодавачи во Македонија

- Advertisement -

Првиот македонски сајт за пребарување на работни места Вработување.ком, со воодушевување го најавува долгоочекуваниот настан „Работодавач на годината“, закажан за 17 април (среда) 2024 година, во престижниот хотел Лимак.

Овој настан ветува дека ќе биде прослава на извонредноста, иновативноста и посветеноста во областа на вработувањето.​ На оваа манифестација ќе бидат доделени наградите за Најпосакувани работодавачи во Македонија, односно најпривлечни компании за вработување во неколку категории, како и награда за апсолутен победник за Најпосакуван работодавач во земјава

- Advertisement -

Изборот е направен врз база на интересот на потенцијалните вработени за отворените работни позиции на овие компании, како и анкетите спроведени на сајтот на Вработување.ком за испитување на јавното мислење.

Настанот „Работодавач на годината“ има за цел да ги препознае и да им оддаде почит на компаниите кои покажаа извонредна посветеност кон своите вработени, поттикнувајќи култура на раст, различност и инклузивност. На пазарот на труд кој постојано се развива, од клучно значење е да се признаат организациите кои одат над и подалеку за да создадат исполнети работни средини и да ја дадат приоритет на благосостојбата на вработените.​

- Advertisement -

Чест и задоволство ни е што и оваа година можеме да ги собереме работодавачите на едно место, да ги наградиме најпосакуваните, да ги мотивираме останатите и да ја покажеме сплотеноста и желбата за подобра иднина на пазарот на труд во Македонија. Верувам дека со ваквите манифестации ги поттикнуваме работодавачите да го дадат својот максимум, да останат на ниво на задачата во својата индустрија, да ги следат трендовите, да вложуваат во своите вработени и да растат како на македонскиот, така и на странскиот пазар. Верувам дека ќе биде една убава манифестација, на која ќе размениме идеи, искуства и многу позитивна енергија. А, патем ќе одбележиме и 21 година постоење на Вработување.ком, овој пат како дел од Алма Кариер групацијата од Финска. – вели генералниот менаџер на Vrabotuvanje.com, Дарко Велков

Вработување.ком, првиот интернет пребарувач за огласи за вработување е креиран во 2003 година, а од 2023 година е дел од Алма Кариер групацијата од Финска.

- Advertisement -

Во продолжение, можете да погледнете како си поминавме минатата година. 

Сподели!
- Advertisement -