14.8 C
Skopje
сабота, септември 25, 2021

Гоце Јоновски конструираше иновативна машина за рециклирање на лозови и овошни...

Гоце Јоновски е дипломиран машински инженер, кој професионалниот ангажман го насочил кон иновации за земјоделството. Негоавата старт-ап компанија ГоТехник повеќе од две...

Со иновативна наставна програма на Харвард ги учиме децата да креираат...

ЕДУФРОНТ е едукативен центар за компјутерска технологија посветен на поттикнување на способностите за решавање на проблеми и иновативниот дух на децата. За овој...

Ви го претставуваме INSTITUTE, нов македонски, бренд на медицинска козметика кој...

INSTITUTE е нов, македонски, бренд медицинска козметика, што во рамките на проектот Стартап херои, до крајот на годината ќе се пласира во...

Светот пост-Ковид мора да се развива зелено и одржливо

Пандемијата на Ковид 19 во голема мера влијаеше дури и на најсилните светски економии. Долготрајните карантини, затворањето на меѓународните пазари и намалувањето на трговијата во...

Реткиот и скапоцен тартуф од македонските планини наскоро ќе биде достапен...

Свеж тартуф или во најразлични комбинации со сирење, џемови, ајвар, масло, путер или зачини, се само дел од продуктите на македонската компанија...

Реткиот и скапоцен тартуф од македонските планини наскоро ќе биде достапен...

Свеж тартуф или во најразлични комбинации со сирење, џемови, ајвар, масло, путер или зачини, се само дел од продуктите на македонската компанија...

Потребна е заедница на способни и мотивирани луѓе коja ќе понуди...

Интервју со г. Камен Банковски, ментор на Акцелераторската Програма на Акцелераторот УКИМ. Банковски е член на Vitosha Venture Partners (https://vitosha.vc), фонд за...

Тимот на Христијан Ѓорески направи иновативна платформа за следење на здравјето...

Македонската компанија АИДЕА Лаб ја креираше платформата mAIhealth базирана на вештачка интелигенција, преку која може да се добијат точни и навремени информации...

Александар Лазовски: „Моќта на заедницата – тајната движечка сила зад ЕДУИНО“

Проектот ЕДУИНО, кој е имплементиран од невладината организација Смарт Ап – Лабораторија за иновации, има цел подобрување на образованието преку поттикнување на иновативноста и ко-креирањето....

Македонската „Арел Невромаркетинг“ влезе во првите 100 невромаркетинг компании во светот!

Колку често ви се случило да влезете во маркет по еден, а да излезете со три-четири други продукти? Привлечноста и изборот кој го прави...

НАЈПОПУЛАРНИ