23 C
Skopje
сабота, август 15, 2020

Како да заштедите енергија и пари во куќа или стан?

Домаќинствата во Западен Балкан трошат приближно три пати повеќе енергија од европските земји што претставува товар за семејниот буџет. Различни иницијативи се...

Студенти на Машински факултет создадоа иновативен автономен дрон со крилја!

Марко Станкоски, Александар Атанасов, Михаел Берберу и Јане Јаневски се студенти на Машинскиот факултет во Скопје кои долго време се познаваат и...

Новата генерација на најпосакуваниот семеен автомобил е тука: Добредојдовте во новата...

Бидејќи со сè што правиме, главниот фокус е секогаш на клиентот. Секој производ или услуга што ги нудиме целат кон тоа да предизвикаат...

Душица Крстевска oд Берово предлага малешевските колиби и сирењето да се...

 Душица Крстевска со нејзината идеја за заштита на феноменот колибарење во Македонија и промовирање на традиционални малешевски специјалитети е победник во категорија зелени концепти на...

Првите три возила на водород на Брако ќе бидат испорачани во...

Интервју со Иле Атанасов, директор во „Брако“ за камиони за чистење улици и медицински помагала. Повод за разговорот се иновациите кои ги...

Четири европски држави потпишаа договор со компанијата AstraZeneca за набавка на...

Франција, Германија, Италија и Холандија потпишаа договор со британско-шведската фармацевтска компанија ​AstraZeneca за набавка на 400 милиони дози вакцини против КОВИД-19. Како...

Коби Бенделек, InsurTech Израел: Без иновации осигурителната индустрија не може да...

Денес со почеток во 14 часот во организација на InsurTech Israel и Универзитетот Св. Климент Охридски – Битола , одделот за осигурување кој e...

Центарот за биоинформатика направи уникатна апликација која лекува со звук и...

Центарот за биоинформатикa веќе неколку години во Македонија ги применува принципите на биоинформатиката, наука која ги проучува софтверските системи на биолошките организми....

Code Academy: Програмерите ќе бидат најбарана и најплатена професија и во...

Code Academy е релативно млада компанија на македонскиот пазар, која е посветена своите студенти да ги изгради во вистински програмери. Академијата ги...

Арон Браун, бизнис ангел: Градењето нова компанија е долг и комплициран...

Арон Браун е сериски претприемач и бизнис ангел кој 15 години е активен во Business Angels Switzerland. По иницијатива на швајцарската Програма...

НАЈПОПУЛАРНИ