21 C
Skopje
сабота, август 15, 2020

Само 4% од вработените во светот сакаат да се вратат на...

Во целиот свет луѓето одлучуваат дали ќе се вратат назад на работа во канцеларија. Нови резултати од истражување на вработените на аналитичкиата...

X Фактор Акцелератор инвестира 200.000 евра во стартап кој прави сладолед...

На 01 jули X Фактор Акцелераторот од Велес го прослави првиот роденден, што е повод да поразговараме со извршниот директор Милан Димитриевски.

Во Rock Land Camp откријте ги убавините на качувањето по карпите...

Да ги откриеме и доживееме убавините на Македонија е вистинската можност која ни ја нуди ова лето. Иако многумина се разочарани од...

Hisense клима уредите се гаранција за чист и здрав воздух...

Обезбедувањето на чист воздух во домот е императив за секое семејство кое посветува внимание и грижа за здравјето. Hisense клима уредите  со својата најнова технологија...

Светозар Јаневски: Инженерските умови имаат посебен начин на размислување што е...

Светозар Јаневски е македонска бизнис легенда, човек чии што бизнис квалитети се препознаени и валоризирани не само дома, туку и во поширокиот регион....

Млади таленти од земјава имаат можност за високо-специјализирани обуки за визуелни...

Со поддршка на Проектот на УСАИД за развој на деловниот екосистем и во соработка со компанијата за филмски визуелни ефекти и 3D...

Никица Мојсоска: Македонија 2025 наскоро стартува платформа за менторска поддршка на...

Интервју со Никица Мојсоска Блажевски, главен извршен директор на Македонија2025 по повод стартувањето на платформа за менторска поддршка на компании од земјава...

Македонското колорадо, неоткриено богатство во подножјето на Плачковица

Најубаво време за посета на кањонот е пролет-лето кога поради изобилството на вода, зелената боја на вегетацијата и контрастот од колоритните бои...

Травел блогерите во кампања „Македонија, каква што не ја знаеш“

Македонските травел блогери Евгениј Хоуп, Теона Манго и Моника Потер се вклучија во кампањата "Македонија, каква што не ја знаеш", која ја...

Битолчани развија иновативен софтвер кој заменува банкари!

Ова е интревју посветено на една исклучително млада и талентирана екипа на софтвер инженери од компaнијата Webiart од Битола, која развива софтверски решенија...

НАЈПОПУЛАРНИ