Премногу гледаме во екранот од телефонот. Што може да ни помогне...

0
Често слушаме дека некој кого познаваме (тинејџер, пријател, познаник…) не го испушта смарт телефонот од рака. Или дека семејството на маса воопшто не разговара,...

Пет совети за подобар избор на студии

0
Се приближува периодот од годината кога идните студентите почнуваат да размислуваат за нивните идни студиски планови. Оваа одлука со себе си носи голема тежина...

Градење на публика во ера на економија на содржина

0
Како можете да предвидите која е содржината која луѓето сакаат да ја читаат уште пред да ја посакаат? Како да откриете каде „живее“ вашата...

Се повеќе вработени работат додека се на одмор: 3 совети како...

0
Ова лето вработените можеби чувствуваат повеќе топлина поради тоа што цело време користат лаптопт на плажа и повеќе работат отколку што се сончаат. Зимата...

Што да преземете со вашата исхрана доколку сте дијагностицирани со дијабетес?

0
Дијабетесот е во пораст насекаде во светот, вклучително и во нашата држава кадешто според последниот извештај на Институтот за јавно здравје регистрирани се 135...

Ова се петте најплатени и најфлексибилни професии

0
Data Scientist Научниците за податоци им помагаат на компаниите да донесат подобри одлуки со собирање и анализа на податоци и градење алатки за анализа на...

Патот до подобрата верзија од себе започнува со WellMe тестот во...

0
Постојано сме во потрага по нови начини и средства како да се чувствуваме подобро. Воведуваме нов начин на исхрана, започнуваме со ригорозни диети или...

Топ 5 графички дизајн трендови за 2023 година

0
Трендовите во секоја индустрија се менуваат од година за година. Во овој блог пост ги издвоивме најважните 5 трендови за графички дизајн за 2023...

Ритуал од само 18 минути кој ќе ви го направи целиот...

0
Дали некогаш сте започнале некој ден со намера да ги завршите сите обврски, но до средината на денот се прашувате што се случило со...

Зошто треба да ѝ пристапиш на твојата кариера како на игра?

0
Секогаш кога правиш одредена стратегија како да ги исполниш твоите цели е всушност исто како да играш некоја игра. Па така, сите оние недоразбирања...