Американски претприемач на сите свои вработени им дал минимална плата од...

0
Ден Прајс е сопственик на компанија во Сиетл кој пред пет години реши ниеден од 120 вработени во неговата компанија да нема плата помала...

Листа на 100 најдобри книги на сите времиња

0
Листа на 100 најдобри книги на сите времиња, како што е изгласана од 100 автори во 54 различни земји. Листата ја рефлектира работата на...

Бeсплатен пристап до премиум услугите на JetMinds македонската платформа за учење...

0
Прва македонска интернет едукативна платформа за онлајн учење Во согласнот со препораките и Одлуката на Владата на Р.С.Македонија во врска со вирусот Ковид-19...

Џек Ма советува што да правите во 20-тите, 30-тите, 40-тите години...

0
„Еднаш во животот обидете се да направите нешто. Работете напорно за нешто. Обидете се да промените нешто. Ништо лошо не може да се случи...

Пет филма што мора да се гледаат барем еднаш во животот

0
Некои филмови се вечни, а такви стануваат поради различни причини – некои имаат безвременски теми, некои се култни остварувања, некои носат определена атмосфера или...

Три техники на тренирање на мозокот кои ги користел Никола Тесла

0
Никола Тесла е најпознат по своите изуми за електрични системи на наизменична струја, но покрај тоа, неговото име се наоѓа на уште околу 300...

Милионер тврди дека 90% од успехот на луѓето зависи од овие...

0
Пред да се пензионира на 35-годишна возраст Стив Адкок, финансиски експерт, работел 14 години на полето на технологијата. На своите високи раководни позиции Адкок...

Дигитална деменција – последица на најмодерната „болест“ на денешницата

0
Поради мобилните телефони повеќе не мора да го навиваме будилникот пред спиење, не потсетуваат на родендените на најбитните луѓе во нашите живот, кога треба...

Ако работите една од овие 10 работи, веројатно ќе бидете самци...

0
Луѓето се почесто знаат да бидат работохоличари. На некои работата им е толку важна што заради успех и кариера ставаат се друго во втор...

Џек Ма пред пензионирањето подготвил стратегија Алибаба да трае уште најмалку...

0
Џек Ма уште во 2009 година знаел кога ќе отиде во пензија и изминатата деценија подготвувал стратегија која треба да обезбеди долговечност на компанијата. Со...