Kолку треба да вежбаме за да го неутрализираме негативното влијание на...

0
Знаеме дека поминувањето многу време во седење не е добро за нас, но колку вежбање е потребно за да се спротивставиме на негативните здравствени...

6 E-commerce, Tech & Entrepreneurship филмови за инспиративен почеток на 2024

0
ануари e месецот за нови почетоци и нови идеи. Време во годината кога се донесуваат нови резолуции и се поставуваат нови цели. Поради тоа,...

Нов циклус работилници за едукација на децата за безбедно користење на...

0
Едукативната програма за деца - “Интернетот не e само игра...Кликај безбедно!” на А1 Македонија продолжува и во новата учебна година. Новиот циклус работилници започна...

Oваа едноставна активност може да го смири стресот за неколку секунди

0
Современиот начин на живот со себе носи одредено ниво на дневен стрес. И додека различни луѓе се борат со стресот на различни начини (од...

„A1 Academy” ја продолжува ексклузивната можност за учење дигитални вештини

0
А1 Македонија со гордост најавува продолжување на бесплатната академија за дигитални вештини, “A1 Academy” на која сите млади на возраст од 18-25 години ја...

Три начини да си ја „купите“ среќата

0
Најголем дел од луѓето се сложуваат дека парите не можат да ја купат среќата, но еден професор од Универзитетот Харвард издвои три начини на...

Најново истражување открива колку сме несреќни на работа

0
Во новото истражување на HP, 83 отсто од незадоволните работници рекле дека би биле подготвени да заработат помалку пари за да бидат посреќни на...

Водич за ChatGPT за сите што менаџираат социјални медиуми

0
Со порастот на ChatGPT и другите алатки за вештачка интелигенција, некои се прашуваат дали маркетерите на социјалните медиуми ќе бидат заменети. Но, се повеќе се поистоветува...

Искусете нови хоризонти на знаењето

0
Отворете ги широко вратите. Без граници, надминете ги ограничувањата. Велат небото е лимит, но кој може тоа да го дефинира, кога некој во раката...

Пет начини да ги привлечете миленијалците и генерацијата Z за клиенти

0
До 2029 година 72% од глобалната работа сила ќе сочинуваат миленијалците и генерацијата Z, а нивното заедничко влијание ќе ги трансформира традиционалните начини на...