19.8 C
Skopje
сабота, јуни 12, 2021
Почетна Тагови Здружение на бизнис жени

Таг: Здружение на бизнис жени

Женското претприемништво неискористен извор за економски раст

Зајакнувањето на економската позиција на жените во урбаните и руралните средини како и еднакви можности за активно вклучување на пазарот на труд и раководење...

Се одржа тркалезна маса за можностите за претприемништво и мерки и...

На 18-ти септември 2018 (вторник), во Опера Хаус Хотел во Скопје со почеток од 13 часот, беше одржана тркалезна маса на тема Можност за...

Здружението на бизнис жени на Македонија реализираше студиска посета во Република...

Делегација на жени претприемачки реализираа студиска посета во Република Хрватска, во рамки на проектот  „WE MAKE: Женско претприемништво за конкурентност“, финансиран од Европската Унија...

Проектот „WE MAKE: Женско претприемништво за конкурентност“ успешно се реализира во...

Проектот „WE MAKE: Женско претприемништво за конкурентност“, финансиран од Европската Унија, преку ИПА програмата, успешно се реализира веќе осум месеци, а предвиден е трае до...

Реализирани завршните настани во општина Кичево и општина Ѓорче Петров –...

На 19 јули во хотел Арабела во Кичево, и на 20 јули во ресторан Деливио во Ѓорче Петров во Скопје, се одржaa завршните настани,...

Успешно одржани основачките состаноци на работните групи и во Велес и...

На 28 јуни во просториите на Центарот за развој на Вардарски плански регион во Велес, и на 29 јуни во Салата на Советот на...

Основачки состаноци на работните групи и во Кичево и Куманово

На 25 јуни во Салата на Советот на Општина Кичево, и на 27 јуни во Округлата сала на Советот на Општина Куманово, се одржaa...

Oпштина Ѓорче Петров, локалните граѓански организации и жените претприемачки ќе го...

Одржување на основачки состаноци - со меѓуресорната работна група со претставници од општината, институциите и локалните граѓански организации, како и со жените претприемачки Во Салата...

Здружението на бизнис жени одржа обука за „Родова сензитивност во буџетирање,...

Во просториите на Општина Ѓорче Петров се одржува првата обука во рамки на проектот „Креирање на поволен деловен амбиент и обезбедување подобра системска поддршка...

Стартува проектот „WE MAKE: Женско претприемништво во Македонија за конкурентност“

Во Скопје денеска ќе се одржи воведен настан за започнување на проектот „WE MAKE: Женско претприемништво во Македонија за конкурентност“, финансиран од Европската Унија, спроведуван од...

НАЈПОПУЛАРНИ