5.8 C
Skopje
сабота, ноември 27, 2021
Почетна Тагови извештај

Таг: извештај

Британската Агенција за јавно здравје потврди: Префрлањето од класични на е-цигари...

Британската влада го објави најновиот извештај на државната Агенција за јавно здравство на Англија (PHE – Public Health England), во кој се содржани најновите...

Најбогатите 1% луѓе на Земјата имаат богатство колку половина од богатството...

Најбогатите 1% од луѓето сега поседуваат повеќе од половина од богатството на останатите жители на Земјата, според анализата на Credit Suisse. Според нив, нерамномерната...

Македонија е на листата земји во светот каде најлесно се води...

Во годинашниот извештај Ease of Doing Business на Светска банка рангирањето на леснотијата со која се води бизнис во секоја земја се врши според...

Соларната енергија до 2021 година ќе креира 94.000 работни места во...

Според извештајот на консултантско-ревизорската компанија Ernst & Young Global Limited, работните места кои ги генерираат соларните извори до 2021 година ќе се зголемат на...

Светски економски форум: колкав е јазот меѓу половите во 2017 година?

Еднаквоста на половите е од суштинско значење за напредок на економиите и општествата. Обезбедувањето соодветен развој и работа за половина од базенот со таленти...

Објавен глобалниот индекс на конкурентност 2017-2018

Светскиот економски форум го објави најновиот извештај за глобалната конкурентност на економиите во светот. Индексот на глобална конкурентност мери 12 фактори како што се:...

Ова ќе бидат најмоќните економии до 2030 година

PricewaterhouseCoopers, една од најголемите професионални аналитички куќи во светот, штотуку ги објави своите предвидувања за најмоќните кономии во светот до 2030 година. Извештајот се...

НАЈПОПУЛАРНИ