Почетна Тагови Министерство за финансии

Таг: Министерство за финансии

Прва научна конференција на МФ и МАНУ за предизвиците на Ковид-19...

0
„Предизвици на фискалната политика во периодот на пандемијата од Ковид-19 и перспективи во посткризниот период“ е темата на првата научна конференција што ќе се...

Прагот за ДДВ обврзник се зголемува на два милиони денари

0
Прагот за ДДВ обврзник ќе се зголеми од еден милион денари на два милиони денари. Ова ќе биде уредено со измените во Законот за...

Нови дигитални услуги на УЈП и Царина – Кои се главните...

0
Повеќе услуги на УЈП и Царина ќе станат дигитализирани и достапни во електронска форма, а корисниците ќе може побрзо, поефикасно и полесно да пристапат...

Објавен конкурсот за учениците по повод Светскиот ден на штедењето и...

0
Народната банка на Република Македонија (НБРМ), Министерството за финансии и Агенцијата за супервизија за осигурување (АСО) го објавија конкурсот за ученици од основното и...

ФинХакатон: Ова се тимовите кои ќе изработат видео-игра и веб апликација...

0
Два тима победија на #ФинХакатон. Тимот составен од Стефан Митевски, Ивана Ѓорѓиевска Стојановски и Георги Михаилов имаа најдобра видео и мултимедијална игра. Најдобра веб апликација...

Министерството за финансии и Фондот за иновации го организираат првиот ФинХакатон

0
Министерството за финансии на Република Македонија во соработка со Фондот за иновации за првпат организира ФинХакатон. Oвој 48-часовен предизвик има за цел да собере и...