Почетна Тагови проекти

Таг: проекти

Презентирани девет иновативни проекти за намалување на загадувањето поддржани од ФИТР

0
Во Фонд за иновации и технолошки развој (ФИТР) беа презентирани девет проекти за намалување на загадувањето на воздухот, поддржани преку три различни програми на...

Значително зголемен интересот на младите за програмите на Фондот за иновации...

0
Пристигнати се 88 предлог проекти во рамки на вториот јавен повик за финансирање научно-истражувачки проекти во основни и средни училишта – „Предизвик за млади истражувачи 2“...

Media Innovation Forum – почеток на нова етапа во историјата на...

0
Скопје на 19-ти Септември ќе биде домаќин на Media Innovation Forum, настан кој ќе има за цел еднаш годишно да го собере на едно место најдоброто...

79 микро, мали и средни компании денеска добија 10,5 милиони евра!

0
Владата додели 10,5 милиони евра грант на 79 микро, мали и средни компании, преку владините мерки за економски раст. На конкурсот се пријавиле 236 компании. „Компаниите...

Студенти иноватори ќе ги развиваат своите проекти со грант од Општина...

0
Општина Гази Баба за прв пат стартуваше со поттикнување и развивање на иновативноста кај студентите и почна со доделување на грантови, во висина од...

На првиот повик за микро, мали и средни претпријатија се јавиле...

0
"Показател дека се врати ентузијазмот кај младите луѓе за инвестирање, кои имаат иновативни идеи, се над 236 апликации кои пристигнале на првиот јавен повик...

Пристигнати 98 проектни апликации за „Предизвик за млади истражувачи“ на Фондот...

0
Пристигнати 98 проекти апликации во рамки на јавниот повик за финансирање на истражувачки проекти од областа на природните и техничките науки во основните и...

Проекти од милијарда долари кои ќе ги трансформираат овие градови до...

0
Светот се урбанизира забрзано, а ОН предвидува дека бројот на луѓе кои живеат во градовите ќе се искачи на 6,5 милијарда до 2050 година....

Проекти од милијарда долари кои ќе ги трансформираат овие градови до...

0
Ова се само дел од урбаните проекти вредни милијарди долари кои ќе ги трансформираат овие градови. Иако за некои не е откриена точната вредност,...

УСАИД поддржа формирање на кластери со цел создавање посилни и поконкурентни...

0
Американската агенција за меѓународен развој – УСАИД одбележува 25 години од својата работа во Македонија Во рамките на изминатиот четвртина век УСАИД во партнерство со...