Ова се десетте најуспешни стартапи во индустријата за храна и пијалаци (1)

- Advertisement -

Ова се десетте најбрзорастечки компании во индустријата за храна и пијалаци на листата Inc 5000  на магазинот Inc.com.

10. Brightfarms  – со цел да ги намали трошоците во синџирот за снабдување,компанијата која финансира и управува со стакленички фарми направи приходи од 6 милиони долари минатата година, што е раст од 1.812% во споредба со 2013 година.

9. Boba Guys – можеби почна како поп-ап продавница во ресторан за нудли, но Boba Guys сега управува со синџир од продавници за чај, а минатата година имаше приходи од 3 милиони долари.

- Advertisement -
LifeAID Beverage Co. is the leading manufacturer of premium, healthy and convenient nutritional products for different active lifestyles. LifeAID’s line of “better-for-you” beverages include FitAID, FocusAID, PartyAID, TravelAID, GolferAID, and the FitAID Fuel Pouch. (PRNewsFoto/LifeAID Beverage Company)

8. LifeAid Beverage Company – Оваа компанија од Санта Круз во Калифорнија генерираше околи 13 милиони долари приходи во 2016 година, што е раст од 1.902% во споредба со 2013 година.

7. JC’s – компанијата за производство на пити пррави замрзнати слатки задоволства. Минатата година имаше приходи од 5,25 милиони долари. 

- Advertisement -

6. Factor 75 – Нуди готови оброци без глутен и соја, без додаден шеќер, без ГМО, без вештачки засладувачи, антибиотици или хормони. Factor 75 имаше 6 милиони долари приходи во 2016 година. 

 

Сподели!
- Advertisement -