Видео: Oвој воз се движи со брзина од 350 километри на час!

- Advertisement -

Кинезите претставија уште едно свое големо технолошко достигнување.Станува збор за воз од моделот Fuxing кој може да достигне брзина од 350 километри на час и е најновото достигнување на кинеската технологија, пренесува N1. 

Кинескиот воз е долг 415 метри, има 16 вагони и капацитет за повеќе од 1. 100 патници. Во текот на март возот започна со своите тест – возења. Во целост е дизајниран и произведен во Кина која ја има најголемата железничка мрежа во светот прилагодена за брзи возови. Кина има железничка мрежа од 22.000 километри.

- Advertisement -

Погледнете како изгледа овој воз во следново видео.

Сподели!
- Advertisement -