Овој дрон е помал од телефон

- Advertisement -

JJRC H49 Ultrathin Foldable Drone е персонален мини-дрон со компактен дизајн и целосни спецификации. Ова е иновативен селфи дрон со камера од  720P која ви овозможува без никаков напор да правите прекрасни селфи фотографии.

Дизајнот е таков што автоматски се склопува, односно се расклопува. Се што треба да направите е да притиснете на двете страни и веднаш ќе се појават „рацете“. Дронот може да се движи нагоре, надолу, напред, назад, да лета настрана и да се врти за 360°.

- Advertisement -

Има технологија од 2.4GHz која спречува блокирање на сигналот, има 6-oскено тело за поголема стабилност и полеsно управување. Брзината се менува во 3 нивоа и токму затоа летањето на овој дрон е позабавно.

Сподели!
- Advertisement -