ЕВН Македонија денеска го одбележува раѓањето на Никола Тесла

- Advertisement -

ЕВН Македонија денеска ќе го одбележи денот на раѓањето на научникот и пронаоѓач Никола Тесла.

Денот ќе се прослави во првиот изложбен центар за електрична енегија „Матка“ со над 150 деца од различни возрасти, кои претходно се пријавија за учество.

- Advertisement -

Тие ќе бидат дел од креативни и интерактивни работилници, предавања и научни експерименти и подобро ќе се запознаат со животот и делото на Никола Тесла.

Во рамки на настанот ќе има: претстава  „Гига мега бајка“, креативна работилница за пишување „Приказни за електрицитетот” со Билјана Црвенковска, уметничка работилница „Никола Тесла и електричната енергија”, предавањe „Моќта на електрицитетот“, проекција на краток документарец „Тесла ја користи моќта на Нијагарините водопади“ и многу други настани.

Сподели!
- Advertisement -