Ова е најголемиот 3Д печатач во светот

- Advertisement -

Ова е најголемиот 3Д печатач во светот. Толку е голем што може да направи една цела куќа. Се вика The Big Delta, а го направи тимот од Wasp. Нивната крајна цел е да можат да градат куќи коишто ќе може да си ги дозволи секој на планетата Земја.

Џиновскиот печатач е висок 12 метри, а широк 6 метри. Печатењето на куќите го прави постапно слој по слој, а како материјал користи глина. За да може да работи користи само 82 киловати енергија. На овој начин трошоците за материјали и за енергија за изградба на една куќа ги сведува на само 55 долари. Крајниот резултат е куќа со дијаметар од околу 5 метри.

- Advertisement -

World's largest 3D printer

This 3D printer is so big it can print a HOUSE

Posted by In The Know Innovation on Петок, 26 октомври 2018

Сподели!
- Advertisement -