Пет основни работи коишто треба да ги направи секој претприемач пред крајот на годината

- Advertisement -

 2018 година полека завршува. Многу претприемачи излегуваат на крај со своите обврски, но многу е веројатно дека заборавиле нешто кога ја правеле својата „to-do“ листа. Еве неколку работи кои мора да ги запишете и да ги направите пред крајот на годината:

1. Поднесете ја потребната документација

Предајте ја сета документација, барањата и молбите пред крајот на годината. Потребно е време за да се одобрат некои работи и постои процедура која мора да помине.

- Advertisement -

2. Организирајте состанок со книговодителите

Не сте експерт за финансии и не можете да знаете се од секоја област. Сретнете се со книговодител и слушајте внимателно. Ова е најдобро време за вакви состаноци затоа што ќе имате време да ги сумирате впечатоците и да размислите за се што ќе ви каже.

- Advertisement -

3. Проверете го својот инвентар

Што продававте најмногу во 2018 година, а што не? Ако не продавате материјални работи, туку нудите услуги, проверете ја статистиката кои услуги се најбарани.

- Advertisement -

4. Подгответе се да вработите нови луѓе

Ако сте одлучиле да вработите нови луѓе со полно работно време, сега е вистинско време за првите интервјуа со кандидати.

5. Ажурирајте го својот профил на социјалните мрежи

Дали вашата насловна фотографија е иста со месеци? Дали профилот на LinkedIn треба да го ажурирате со нови активности и проекти? Крајот на годинава искористете го за да ги средите социјалните мрежи.

Сподели!
- Advertisement -