12.8 C
Skopje
недела, октомври 24, 2021

ВИДЕО: Џиновска правосмукалка за собирање на отпад

Kabtel desktop

Metrotaifun е автоматски систем за собирање отпад во поголеми региони дизајниран од компанијата Marimatic. Системот функционира како џиновска правосмукалка за отпад. Жителите ги носат своите кеси со отпад до цевките од системот кои се наоѓаат во близина на местото на живеење.

Имаат посебни RFID клучеви за да ги отворат вратичките и ги оставаат кесите во соодветната цевка – биоотпад или мешан отпад. Metrotaifun ја мери тежината на кесите пред да бидат вшмукани во подземните цевки. Под земја има терминал каде што се собира целиот отпад во поголеми контејнери.

Со тие контејнери отпад што се транспортира до фабрика за третирање на отпадот, каде што се претвора во топлина за загревање на домовите, се рециклира или се уништува.

Automatic Waste Collection System

This automatic waste collection system works like a giant vacuum cleaner.More info: http://bit.ly/2BrRIKL

Posted by Startup Selfie on Вторник, 29 јануари 2019

Сподели!
  •  
  •  

НАЈПОПУЛАРНИ

Сподели!
  •  
  •