Facebook воведе dark mode за Messenger

- Advertisement -

Компанијата Facebook продолжува да ја развива апликацијата Messenger со намера фокусот да биде ставен на четот, а сега го исполнува ветувањето дека ќе воведе dark mode. Dark mode полека станува достапен за корисниците на Messenger.

За да се активира потребно е некому или себеси да му се испрати икона на полумесечина. Потоа на екранот се појавуваат многу икони, а потоа и прашањето дали корисникот сака да го активира dark mode. Треба да напоменеме дека dark mode уште не е достапен за сите, но ќе биде наскоро.

Сподели!
- Advertisement -