Бимилк денес ја организира манифестацијата „Ден на фармери рекордери на Бимилк“

- Advertisement -

Во чест на своите фармери-кооперанти, компанијата „Бимилк“ денеска ја организира традициоанлната церемонија „Ден на фармери рекордери на Бимилк“.

На манифестацијата во винаријата „Чифлик“ во Битола најавено е присуство на министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски.

- Advertisement -

Целта на настанот е „Бимилк“ да им оддаде почит и признание на најуспешните фармери кои во изминатата година забележале рекордни резултати во производството на сурово квалитетно млеко.

Сподели!
- Advertisement -