Еден од најголемите светски производители на месо ќе прави „пилешко без месо“

- Advertisement -

Tyson Foods, еден од најголемите производители на месо во светот, влегува во бизнисот со алтернативно место. Компанијата соопшти дека планира да лансира линија пилешки медалјони кои во себе нема да содржат пилешко месо, како и плескавици направени од комбинација од билки.

Исто така, синџирот за брза храна KFC (Kentucky Fried Chicken) на 17 јуни во одредени ресторани во Велика Британија лансираше веганска верзија на својот добро познат крцкав пилешки сендвич. Стартапите кои понудија алтернатива за месото исминатите години остварија голема заработка и постигнаат голем успех, а такви примери се компаниите Beyond Meat и Impossible Foods.

Сподели!
- Advertisement -