-8.2 C
Skopje
четврток, јануари 20, 2022

Овие работни места најбрзо исчезнуваат

Kabtel desktop

Бидејќи глобализацијата и автоматизацијата и понатаму влијаат на работниците, работните места во многу сектори исчезнуваат. Според Business Insider, промената не се случува само во врска со старите работни места во фабриките и рударењето јаглен. Во опасност да исчезнат се и работните места врзани со внесување податоци и достава, а работниците кои се занимаваат со настава се борат да најдат работа.

Телемаркетерите, заменските учители и наставници, како и помошниците во администрацијата се работните позиции кои најбрзо исчезнуваат во САД. Податоците за сеизмичките потреси на пазарот за труд се собрани од бироа за статистика.


Сподели!

НАЈПОПУЛАРНИ

Сподели!