0 C
Skopje
петок, јануари 15, 2021

Генералниот директор на СЗО со порака за младите луѓе кои не се социјално дистанцирани

Kabtel desktop

Генералниот директор на Светската здравствена организација има моќно предупредување за младите луѓе кои не практикуваат социјално дистанцирање:

„Денес имам една порака за младите луѓе. Вие не сте непобедливи. Овој вирус може да ве доведе во болница и да останете таму со недели, па дури и да ве убие. Дури и да не се разболите, изборот каде ќе одите што ќе го направите вие може да значи живот или смрт за некој друг од вашата околина.

Благодарен сум што толку многу млади луѓе ги шират информациите за заразата, но не го шират и вирусот. Постојано повторувам дека солидарноста е најбитна за да го победиме КОВИД 19. Солидарност меѓу земјите, но и меѓу различни возрасни категории.

Ви благодарам што го слушате нашиот повик за солидарност, солидарност и уште повеќе солидарност“.

The Director General of the World Health Organization has a stark warning for young people who don’t socially distance

The choices you make could be the difference between life and death for someone else. 📕 Read more: https://bit.ly/39aTy0J

Posted by World Economic Forum on Сабота, 21 март 2020

Сподели!
  •  
  •  

НАЈПОПУЛАРНИ

Сподели!
  •  
  •