-8.2 C
Skopje
четврток, јануари 20, 2022

Словенечкo-хрватскиот стартап Bellabeat склучи договор со третата најголема инвестициска банка во светот

Kabtel desktop

Стартапите Bellabeat, кој е најпознат по своите гаџети за следење на здравјето наменети за жени и женското здравје, објави дека потпишале договор со Bank of America.

Потпишувањето на договорот со третата најголема инвестициска банка во светот на Bellabeat ќе му го олесни пронаоѓањето инвеститори и собирањето финансиски средства за понатамошен раст и развој. Како што велат оттаму, моментално ја привршуваат третата рунда за докапитализација, која почнала минатата година во април.

Досега вкупно имаат собрано 100 милиони долари од 28 инвеститори , но инвестицијата на Bank of America е досега најголемата рунда за докапитализација.

Додаваат дека собраниот капитал ќе го инвестираат во развој на нови верзии од своите производи, добивање дозволи за нивно користење во здравствени установи, како и отворање синџири под продавници, од кои една ќе биде во Загреб. Планираат да развијат корпоративни Велес програми, да изградат сопствен кампус и многу други проекти и сето тоа пред да го излезат на берза.

(Dnevnik.hr)

(фото: Bellabeat)

Сподели!

НАЈПОПУЛАРНИ

Сподели!