FJ Culinary Consultants се домаќини на познатата Грчка Алијанса на готвачи

- Advertisement -

Познатиот шеф Филип Чаловски и неговиот FJ Culinary Consultants од денес се домаќини на извонреден кулинарски настан, „Денови на грчката кујна“, во кој учествуваа четири шефови од Грчката Алијанса на готвачи. Од денес, па сѐ до петок, кулинарското училиште предводено од познатиот наш шеф Чаловски на неговата локација во Скопје, ќе биде домаќин на неколку мастер класови и завршна вечера.

Овој специјален настан ќе ги прикаже талентите на славните грчки шефови Јанис Линас, Панајотис Вукелатос, Јанис Каклис и Спирос Касорис. Овие кулинарски мајстори ќе ги одведат учесниците низ богатите вкусови и традиционалните техники на грчкото готвење, нудејќи единствена можност да ги истражат тајните зад автентичните грчки предјадења и традиционалните методи за подготовка на риба и месо.

- Advertisement -

Врвот на настанот вклучува специјален мастер-клас од главниот слаткар Спирос Касорис, кој ќе ја претстави уметноста на грчките десерти, споделувајќи рецепти и техники кои се пренесуваат низ генерации.

Ова ќе биде повеќе од само мастер клас за готвење, учесниците не само што ќе ја научат, туку и ќе ја откријат суштината на грчката кујна, подготвена од рацете на врвните шефови кои го отелотворуваат духот и страста на кулинарското наследство на нивната земја.

- Advertisement -

Инспиративните ѕидови на FJ Culinary Consultants, со настаните позади нив и овој прв интернационален настан, ги поместуваат границите посветени на обезбедување висококвалитетно кулинарско образование, промовирање на иновациите и славење на глобалниот кулинарски пејзаж. Нивните настани и часови се дизајнирани да ја инспирираат, едуцираат и збогатат кулинарската сцена во нашата земја.

Сподели!
- Advertisement -