19.8 C
Skopje
сабота, јуни 12, 2021

Бил Гејтс планира загадувањето од воздухот да го претвори во еколошко...

Дали во иднина воздухот ќе можеме да го претвораме во гориво? Можеби звучи сосема лудо, но токму тоа е идејата на соосновачот на Microsoft,...

Овој мал град во Велс целосно ја исфрли пластиката од употреба

Град со популација од околу 2.000 луѓе во Велс официјално стана место каде што воопшто не се користи пластика. Жителите на Аберпорт напорно работеа...

Tesla ќе претвори 50.000 домови во Австралија во генератори на соларна...

Педесет илјади домови во Јужна Австралија наскоро ќе добијат соларни панели и батерии на Tesla како дел од планот на компанијата да се трансформираат...

Швеѓаните имаат ново хоби – џогирање и истовремено собирање отпад

Plogging (плогинг) е фитнес тренд кој ќе ви помогне вам и на животната средина да се одржувате во здрава форма. Скандинавците ја измислија оваа...

НАЈПОПУЛАРНИ