15.8 C
Skopje
вторник, октомври 4, 2022

Македонските земјоделци добија свој “Фејсбук“ – ruralmarket.net!

Социјалната мрежа - ruralmarket.net ја креираше Здружението за рурален развој ЛАГ Беласица Огражден Босилово со цел да прерасне во место каде ќе се спојат...

Кораљка Млакар, „Нестле Адриатик“: За успех во бизнисот важно е да...

Се верува дека Махатма Ганди рекол: „Ниту една култура не може да опстои ако се обидува да биде ексклузивна“. Ексклузијата, односно исклучувањето предизвикува уште...

Ирена Јакимовска: Уживајте во промената на општествените норми

„Ние сите заедно градиме компанија која ќе постои и после нас“ е мотото на Ирена Јакимовска, која е сопственичка и менаџерка на компанијата специјализирана...

Марта Наумовска Грнарова: Како жена менаџер во металната индустрија сум белег...

Бизнисмените во металната индустрија ја нарекуваат „железната дама“ во индустријата и дизајнот. Марта Наумовска Грнарова дипломирала на Машинскиот факултет во Скопје, денес е сопственик...

Македонски тим развива електрични велосипеди со вградени проактивни филтри за градски...

ГЕТ (градски еко транспорт)-велосипед е проект на група студенти предводени од Иле Мирчески, професор на Машински факултет Скопје, чија крајна цел е во македонските...

Македонска иновација: аеросолен систем за гаснење пожар за помалку од секунда!

Аеросолниот систем на компанијата „Веда“ е македонска иновација за брзо гаснење на пожари. Се смета дека оваа технологија ќе биде основа на 50 отсто...

Фондот за иновации ќе пласира 12,5 милиони евра за иновативни идеи...

Фондот за иновации и технолошки развој (ФИТР) минатиот месец објави нов повик од 1 милион евра за финансиска поддршка на новоосновани „стартап“ и „спиноф“...

Искористете го целиот Ваш потенцијал и зборувајте на сиот глас

Клаудија де Кастро Калдеириња, основач и извршен директор на „Редскоуп консалтинг“ (Redscope Consulting) os Белгија, во ова интервју зборува на тема родова еднаквост, инклузија,...

Сакаме е-pay да прерасне во национален македонски сервис на испраќање на...

Интервју со Горан Богатиновски, косопственик на e-pay Македонијa, сервис за испраќање “пари” преку вредносна подарок картичка (Gift Card) од секаде во светот, наменето за...

Пенка Мукаетова: Веќе имаме успешни ИПАРД проекти. Искористете ја можноста и...

Во моментов во Македонија се отворени повеќе повици за финансирање на проекти на македонските компании. За интересот на компаниите и за стручната поддршка која...

НАЈПОПУЛАРНИ