7.6 C
Skopje
сабота, февруари 22, 2020
Почетна Тагови Министерство за економија

Таг: Министерство за економија

Ова се најуспешните ресторани и хотели во Македонија

Министерството за економија ги додели традиционалните признанија за најуспешните во сферата на туризам и угостителство во Македонија  Во главниот град се лоцирани најуспешните ресторани во земјава. Признанијата...

Распишан конкурс за избор на најдобар хотел, ресторан, туристичка агенција

Министерството за економија стартуваше со годинешниот конкурс за признание за придонес во туризмот, кој ќе ги диференцира најуспешните во категориите хотел (поткатегории: спа, планински,...

Бектеши: Над 120 компании добија финансиска поддршка за подобрување на конкурентноста

Министерот за економија, Крешник Бектеши, на прес-конференција информираше за реализацијата на дел од мерките за поддршка на мали и средни претпријатија, како дел од...

Македонскитe туристички дестинации ќе се промовираат преку апликација

Министерството за економија ја промовираше апликацијата Visit Macedonia која ќе служи за промовирање на туризмот во земјата. „За туризмот велиме дека е единствениот сектор кој...

Започна аплицирањето за субвенции за соларни колектори и ПВЦ прозорци

Започна аплицирањето на домаќинствата за надоместување на дел од трошоците за купени и вградени ПВЦ или алуминиумски прозорци и за сончеви термални колекторски системи,...

Министерството за економија објави повик за субвенционирање за фирми управувани од...

Министерството за економија објави јавен повик за субвенционирање на компании кои се во сопственост и управувани од жени. Условите на конкурсот налагаат компанијата да биде...

НАЈПОПУЛАРНИ