-3.2 C
Skopje
недела, јануари 23, 2022
Почетна Тагови отпад

Таг: отпад

Рио де Жанеиро својот отпад ќе го претвора во енергија

Бразилската престолнина, преубавиот Ри де Жанеиро, одлучи на поинаков начин да се справува со својот отпад наместо да го фрла на депонии. Градот ќе...

Три иноватини начини со кои Холандија создава општество каде ништо не...

Ова се три иновативни начини на кои Холандија работи на создавањето едно општество кое не создава отпад. На прво место мора да е велосипедската...

Амстердам целосно ќе се грее со енергија добиена од ѓубре

Шведската енергетска компанија Vatenfall и компанијата за преработка на отпад AEB Amsterdam склучија партнерство за унапредување на системот за далечинско греење во холандската престолнина,...

Супермаркет во Германија не користи пластични кеси – купувачите сами си...

Овој супермаркет во Германија не користи никаква пластична амбалажа. Наместо тоа, од купувачите бара кога ќе одат на пазарење со себе да понесат свои...

Славјанка Пејчиновска-Андонова: Најголема опасност за нашето здравје се 16 локации во...

Интервју со м-р Славјанка Пејчиновска-Андонова, инженер за животна средина за порталот Бизнис Регулатива , кој е дел од Проектот на УСАИД - Партнерство за подобра бизнис...

Обединетото Кралство се бори со отпадот од храна со фрижидери поставени...

Овие заеднички фрижидери ќе помогнат да се реши проблемот со отпадот од храна. Рестораните, супермаркетите и домаќинствата во Обединетото Кралство го донираат вишокот храна....

Предизвикот #TrashTag ги натера луѓето од целиот свет да собираат ѓубре

Предизвикот #trashtag се состои од правење фотографии од места кои се загадени и преполни со отпад пред и по чистењето. Тој што ја прави...

Њујорк презеде иновативни мерки за справување со отпадот од облека

Њујорк има иновативен план за борба со фрлањето облека. За да спречи старата облека да не заврши на депонија, градот стартуваше акција со која...

Во Етиопија изградена фабрика која од отпадот прави електрична енергија, чиста...

На африканскиот континент има фабрика која отпадот го претвора во зелена енергија, чиста вода и тули за градење. Фабриката Reppie Facility е лоцирана во...

ВИДЕО: Џиновска правосмукалка за собирање на отпад

Metrotaifun е автоматски систем за собирање отпад во поголеми региони дизајниран од компанијата Marimatic. Системот функционира како џиновска правосмукалка за отпад. Жителите ги носат...

НАЈПОПУЛАРНИ