Почетна Тагови рециклирање

Таг: рециклирање

Топ 10 земји во светот кои рециклираат најмногу отпад

0
Не е тајна дека постојано расте популацијата на Земјата. Технолошкиот напредок и нивото на културата се зголемува, живееме брзо и се помалку имаме време...

Пакомак ја поддржа акцијата „Едно капаче Една надеж +“

0
Пакомак во здружени сили со Министерството за животна средина и просторно планирање и СНС Ре-Пласт спроведе големата хуманитарно-еколошка акција “Едно Капаче-Една Надеж+”. Целта на оваа...

Компанија произведува модерен мебел од отпад

0
Компанијата Pentatonic лансираше нов бренд за модуларен модерен мебел направен исклучиво од отпадни материјали За разлика од сличните брендови, нивната посветеност оди подалку од само...

Сите компании кои генерираат амбалажен отпад мора да плаќаат за некој...

0
До 2018 година целта на колективниот постапувач со амбалажен отпад Пакомак е да се собира половина од отпадот од амбалажа кој го создаваат неговите...

Шведска отвори трговски центар само за рециклирани производи

0
Во шведскиот град Ескилстуна, на 100 километри од Стокхолм, луѓето се туркаат за да влезат во трговскиот центар ReTuna Återbruksgalleria, каде што сите производи...

Пакомак контејнерите за селектирање на стаклен отпад отсега и во Штип

0
Пакомак во соработка со јавното комунално претпријатие „Исар“ од Штип постави десет контејнери за примарна селекција на стаклен отпад. Контејнерите, кои се со капацитет...

Михаил Матески, Гринтех: 5.000 тони пластични шишиња ги претвораме во успешен...

0
Компанијата „Гринтех Мк“, лидер во Македонија во рециклирање пластика, е дел од „Грин група“, најголемата групација за рециклирање пластика во Југоисточна Европа. Во Романија...