3 C
Skopje
среда, декември 2, 2020
Почетна Тагови рециклирање

Таг: рециклирање

Ocean Cleanup направи очила за сонце од пластиката собрана од Тихиот...

Great Pacific Garbage Patch е пловечки остров од отпад во Тихиот Океан. Неколку организации учествуваат во чистењето на тој дел и транспортирањето...

Монтреал гради мостови од рециклирани вински шишиња

Канадскиот град Монтреал до 2021 година ќе добие два мостa направени од рециклирани вински шишиња. Од градот тврдат дека овие мостови се...

Во иднина патиштата ќе се прават од стари автомобилски гуми и...

Старите автомобилски гуми и градежниот шут во иднина ќе се користат за изградба на одржливи патишта, на тој начин рециклирајќи го отпадот...

Бразилка изгради куќа од 10.000 стаклени шишиња

Три метри висок, девет метри широк - овој дом го изградила сама една жена користејќи само рециклирани материјали. Ивон Мартинс ја изградила...

Нов гумен материјал самиот се поправа по потреба

Замислете да ви се дупне гумата на автомобил, но наместо да ја заменувате со нова едноставно ја мачкате со хемикалија која предизвикува...

Климатските промени и акцијата која треба да ја преземе бизнис секторот

Автор - Џефри Салиба, менаџер на енергетски кластер на Бизнис биро на Малта, директор на SDI Advisory

Оваа кошула е направена од рециклирани пластични шишиња и отпадоци од...

Ви ја претставуваме кошулата Switchback, која е целосно направена од рециклирани пластични шишиња и од рециклирани зрна кафе. Кошулата е модерна, има...

Новата тоалетна хартија на „Виолета“ во корисна амбалажа со двојна намена

Компанијата „Виолета“, регионален лидер во производство и развој на производи за одржување на хигиена, направи нова тоалетна хартија од хартија што...

Nestle ќе инвестира околу 2 милијарди долари во рециклирање на пластика

Прехранбениот гигант Nestle ќе инвестира околу 2 милијарди долари во употреба на повеќе рециклирана пластика за пакување на своите производи со цел...

Њујорк ги рециклира природните новогодишни елки

Комуналните служби на Њујорк, најнаселениот град во САД, после божиќните и новогодишните празници спроведуваат акција на собирање на дрвцата кои се користеле...

НАЈПОПУЛАРНИ