Почетна Тагови Фонд за иновации и технолошки развој

Таг: Фонд за иновации и технолошки развој

#FITRCLASSROOM: Македонија со национална стратегија за вештачка интелигенција

0
Предизвици и можности со кои се соочуваат иновативните компании од областа на вештачка интелигенција во Република Северна Македонија беше темата на последниот #FITRClassroom, организиран...

ФИТР: 203 стартапи продолжуваат во следна фаза на јавниот повик Стартапувај...

0
Вкупно 203 од 235 стартап компании кои аплицираа на вториот јавен повик  “Стартапувај 2“ на Фондот за иновации и технолошки развој и Светската банка ја поминаа фазата на административната проверка и преминуваат...

Вкупно 45 компании аплицираа по новата скратена постапка во Фондот за...

0
Четириесет и пет домашни компании ја искористија можноста да аплицираат преку новововедената скратена „Fast track“ постапка на Јавниот повик за кофинансирани грантови за технолошки...

ФИТР: 45 компании аплицираа по скратена постапка – вкупен обем на...

0
Четириесет и пет домашни компании ја искористија можноста да аплицираат преку новововедената скратена „Fast track“ постапка на Јавниот повик за кофинансирани грантови за технолошки...

ФИТР и ЕВН со поддршка за младите истражувачи

0
Светилки од иднината што не се поврзани со струјно коло, а може да светат и да продуцираат постојана светлина која преку бранови ќе се пренесува и на...

„Паметна“ и „Хидропонична градина“, претставени проектите на кумановски ученици поддржани од...

0
Учениците од основното училиште „Крсте Мисирков“ од Куманово оддржаа презентација на проектите „Хидропонична градина“ и „Паметна градина“ кои се поддржани од Фонд за иновации и технолошки развој...

Се отвори првиот центар на стартап заедницата во Скопје – MKstartups...

0
Македонската стартап заедница доби свој центар MKstartups Space наменет за настани, вмрежување и едукација на иновативните претприемачи. Центарот се наоѓа во Скопје на локација...

ФИТР: 455 домашни компании од јавниот повик за комерцијализација на иновации...

0
455 домашни компании од јавниот повик за комерцијализација на иновации влегуваат во фазата на прво оценување. Од овие компании, 207 се микро, 221 мали, а 27 средни. 56%...

Мини-изложба на иновативни ученички проекти поддржани од ФИТР

0
Во рамките на иницијативата Петок за млади на Фонд за иновации и технолошки развј денеска беше направена мини-изложба на ученички проекти поддржани од страна...

ФИТР: Институциите да функционираат како ентитет

0
Фонд за иновации и технолошки развој, во соработка со Делегацијата на Европска Унија во Република Северна Македонија, денеска ги презентираше препораките од студиите на...