-5.8 C
Skopje
петок, јануари 24, 2020
Почетна Тагови Франција

Таг: Франција

Франција ќе им забрани на продавниците да ја фрлаат непродадената облека

Франција е многу прогресивна земја во поглед на елиминирањето на отпадот. Пред две години Франција беше првата земја која донесе закон со кој се...

Во Франција ќе се гради најголемата стакленичка градина во светот

Северна Франција не е тропски рај, но еден ден од неа наскоро ќе биде. Француската компанија Coldefy & Associates го претстави својот план да...

Франција ќе ги казнува компаниите кои не ги плаќаат мажите и...

Премиерот на Франција предложил план за казнување на компании кои нема да ја затворат јазот помеѓу платите на жените и мажите во рок од...

Франција донесе закон со кој се забранува користење телефон во автомобил...

Највисокиот суд во Франција донесе закон со кој на возачите им се забранува да ги користат телефоните додека возат, но им се забранува дури...

Макрон од Давос најави дека Франција ќе ги затвори сите централи...

На крајот на минатата година, повеќе од дваесет и пет држави се обврзаа да престанат да користат енергија добиена од централите на јаглен најдоцна...

Француска компанија ги направи првите велосипеди на водород во светот

Pragma Industries стана првата компанија во светот која почна индустриско производство на велосипеди на водород за комерцијална и градска употреба. Компанијата има седиште во...

Франција им забранува на маркетите да ја фрлаат непродадената храна

Со цел да се намали отпадот од храна минатата година имаше повеќе активности за да им се помогне на консументите. Франција беше една од...

Франција целосно ќе забрани ископување на нафта

Францускиот парламент неодамна донесе закон за целосна забрана на вадењето нафта и гас на француска територија. Почнувајќи од 2040 година, копањето, хидрауличното фрактурирање, ископувањето...

Франција ќе забрани употреба на мобилни телефони во основните училишта

Почнувајќи од септември 2018 година учниците помали од 15 години нема да смеат да ги користат своите мобилни телефони додека се на училиште. Министерот...

Франција е на прво место во светот по одржливата политика за...

Благодарение на проактивните мерки за да се намали отпадот од храна, Франција сега е на прво место по одржливоста на храната. Во 2016 година...

НАЈПОПУЛАРНИ