-8.2 C
Skopje
четврток, јануари 20, 2022

„Чиста 10-ка“ натпревар за бизнис идеја на Охридска банка за грант од 10.000 евра

Kabtel desktop

Охридска банка организира натпревар за најдобра бизнис идеја во кој можат да се натпреваруваат млади на возраст од 18 до 35 години

„Чиста 10-ка“ е иницијатива за промоција и инвестирање во иновативни проекти, идеи и пред сè наменета за студенти и млади луѓе на кои поддршката и финансиската поткрепа им се секогаш добредојдени.

Идејата е да се најдат најдобрите и најкреативни млади луѓе и да им се помогне да ја реализираат својата цел, да успеат во бизнис опкружувањето, да градат стабилна средина и да вработуваат други потенцијали. Идејата треба да биде реално остварлива, а може да конкурираат поединци или тимови со максимум 4 учесници.

Најдобрата идеја ќе добие грант од банката во вредност до 10.000 евра за остварување на тој бизнис како и поддршка од банката во идните чекори од неговата реализација. Аплицирањето е отворено до 22 октомври, а апликантите по поднесувањето на апликацијата ќе поминат и процес во кој ќе одговорат на серија прашања поврзани со нивната бизнис идеја.

Сподели!

НАЈПОПУЛАРНИ

Сподели!