Студенти од Машинскиот факултет Скопје работат на паметен велосипед

- Advertisement -

Група студенти од Машински факултет Скопје при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје работат на истражувачки проект на тема паметен велосипед со електричен погон. Тие имаат за цел да развијат систем за нивна употреба на ниво на градови.

Тие уште не откриваат детали за проектот и замислата, но очекуваат првиот прототип да го добијат до наредната година. Дотогаш, сакаат да го испитаат пазарот и јавното мислење.

- Advertisement -

На следниот ЛИНК можете да ја одговорете нивната анкета, со цел да се прошири до поголема публика и да се добијат повеќе мислења и одговори.

(Радио МОФ)

Сподели!
- Advertisement -