ВИДЕО: Овие автономни трактори се иднината на земјоделството

- Advertisement -

Компанијата CNH Industrial на јавноста и покажа како ќе изгледа иднината на земјоделството. Компанијата ја претстви својата технологија за автономни трактори на двете верзии на трактори од брендовите Case IH и New Holland Agriculture.

CNH Industrial Innovation Group проактивно работи на развојот на концептите за автономната технологија со цел да им помогне на земјоделците и на агробизнисите да го зголемат производството и продуктивноста преку искористување на максимумот од идеалните услови на почвата и на климата, како и на расположливата работна сила.

- Advertisement -

Автоматското управување и телематиката веќе ги има на некои од поновите трактори, но автономната технологија оди значителен чекор понапред. Базирана на големата моќност на постојните конвенционални трактори Case IH Magnum и New Holland T8, заедно со најпрецизните сателитски сигнали и пренос на податоци од полињата, концептите за автономните трактори на CNH Industrial се дизајнирани за целосно уравување на далечина, мониторинг и контрола на машините.

Autonomous Tractors – CNH Industrial

Autonomous Tractors – Future of Farming?

Posted by Startup Selfie on Понеделник, 06 август 2018

Сподели!
- Advertisement -