4 C
Skopje
сабота, јануари 25, 2020

Kaspersky Small Office Security, идеално решение за безбедност на мали компании

Kabtel desktop

Kaspersky Small Office Security е решение кое е специјално дизајнирано за мали компании за заштита од малициозен софтвер со врвни технологии, кои обезбедуваат заштита не само на вашите компјутери, но и на финансиите, деловната репутација и личните податоци, како и доверливите информации за вашите клиентите – се она што е важно за вашиот бизнис.

Ова решение е дизајнирано да биде лесно за употреба, бидејќи тоа е особено важно за малите бизниси. Можете дури и да управувате со Kaspersky Small Office Security преку веб-конзола, па и ако немате свои специјалисти за ИТ, администраторот од далечина може да управува со безбедноста на сите лаптопи, десктоп компјутери и сервери за датотеки, како и паметни телефони и таблети базирани на Андроид. Решението обезбедува заштита од светска класа и во исто време се карактеризира со ниска потрошувачка на ресурси, со што им се овозможува на вработените да се фокусираат на работата.

Kaspersky Small Office Security овозможува:

 • Безбедност на компјутерите (со оперативни системи Windows и Mac), како и на датотечни сервери на Windows
 • Заштита на вашиот бизнис од phishing напади и други интернет напади
 • Безбедност на смарт телефони и таблет уреди базирани на Андроид, вклучувајќи заштита од кражби (модул Anti War)
 • дополнителна заштита при банкарски операции на интернет (технологија “Безбедни плаќања” )
 • Заштита од отстранување на доверливи податоци, вклучувајќи ги и информациите за вашите клиенти
 • Едноставно управување: вашиот соработник или надворешен специјалист може да се поврзе на далечинско управување со конзолата. За да ja користите веб-конзолата за управување со Kaspersky Small Office Security, потребно е да креирате сметка на My Kaspersky – https://center.kaspersky.com.
 • Технологијата “Безбедно плаќање” е достапна само за компјутери со оперативни системи Windows и Mac.

Клучни придобивки:

 • Напредна технологија против малициозен софтвер кој ги заштитува вашите Windows или Mac компјутери од вируси и други малициозени софтвери.
 • Cloud заштита – Благодарение на користењето на cloud технологии, брзо се реагираат при појава на нов малициозен софтвер – на тој начин, вашиот бизнис е заштитен од дури и најновите закани кои штотуку се појавиле.
 • Двонасочен заштитен ѕид за Windows компјутери – Firewall-ot го скенира дојдовниот и појдовниот сообраќај на секој корисник, осигурувајќи ја безбедноста на вашата локална мрежа.
 • Мониторинг активност – Активноста за следење на технологиите веднаш го открива опасното однесување на програмите, овозможувајќи ви брзо да откриете малициозен софтвер на вашиот компјутер и елиминирање на ефектите од повеќето малициозни напади.
 • Режим “Безбеден софтвер” – Режимот “Безбеден софтвер” користи најсовремена листа на безбедни апликации поддржани од Kaspersky Lab. Користејќи го овој режим, можете да дозволите да се извршуваат само доверливи програми, а останатите, вклучувајќи ги и малициозните софтвери, ќе бидат блокирани.
 • Автоматска заштита од експлоатирања – Злонамерните програми можат да ги искористат слабостите на апликациите за да навлезат во компјутерите. Нашата технологија на автоматска заштита против експлоатација обезбедува ефективна заштита од такви напади, контролирајќи ја работата на сите апликации, особено на оние во кои се откриени пропусти.
 • Известувања за закани кога користите Wi-Fi мрежи – Оваа функција е достапна само за Windows компјутери. Kaspersky Small Office Security ја проверува безбедноста на врските кај Wi-Fi мрежите, а исто така дава препораки за прилагодување на вашите мрежни поставки за да ја зголемите својата безбедност.

Интернет-безбедност и заштита во текот на онлајн банкарски трансакции

 • Технологија “Безбедни плаќања” – за компјутери со Windows и Mac. Кога користите онлајн банкарски или платежни системи, единствената технологија на Kaspersky Lab ја потврдува автентичноста на веб-локацијата со која работите. Исто така, го проверува оперативниот систем на вашиот компјутер за пропусти кои можат да ја загрозат безбедноста на вашите финансии при спроведување банкарски операции на Интернет.
 • Виртуелна тастатура технологија – за компјутери со Windows и Mac. Виртуелната тастатура ви овозможува да користите безбедна тастатура на екранот за да впишете лозинки, податоци за банкарска картичка и други доверливи податоци. Како и да е, keyloggers не можат да ги интерпретираат податоците, бидејќи не ги внесувате од физичка тастатура.
 • Технологија “Безбедна тастатура” – Само за Windows компјутери. Оваа технологија создава безбедна врска помеѓу физичката тастатура и компјутерот.
 • Phishing заштита – Автоматската проверка на веб-локацијата обезбедува заштита од лажни веб-сајтови кои се создадени за да украдат пари или чувствителни кориснички податоци.
 • Модул за проверка на врската – Без разлика дали користите компјутер со Windows или Mac, нашата проверка на врски ќе ве предупреди за конекции со сомнителни или опасни веб-страници.
 • Заштита на веб-камера – Оваа нова технологија ви овозможува да спречите неовластен пристап до веб камерата на вашиот компјутер. Сега хакерите нема да можат да ја користат камерата за да ве следат вас и вашата околина. Заштита на веб-камера е обезбедена само за компатибилни модели на фото апарати http://support.kaspersky.com/10978). Само за Windows компјутери.
 • Модул за верификација на датотеки. Кога ќе преземете датотека од Интернет, Kaspersky Small Office Security користи податоци од реално време од облакот за да провери дали е закана за вашиот компјутер.
 • Антиспам – Напредната технологија против спам ви овозможува сигурно да филтрирате несакана е-пошта. Само за Windows компјутери.
 • Анти-банер – Технологиите на Kaspersky Lab за заштита од банери блокираат pop-up прозорци, така што вашите вработени помалку се дефокусираат од работата. Само за Windows компјутери.
 • Контрола на интернет сообраќајот – Кога ќе се поврзете на интернет преку Wi-Fi, 3G или 4G мрежи, нашата нова функција за поврзување на трошоците за врски (само за компјутери со Windows 8 или понапредни верзии) автоматски гарантира дека не го надминувате дефинираниот волумен на податоци.

Веб контрола – Само за Windows компјутери

 • Контролирајте ја употребата на веб-ресурси – Kaspersky Small Office Security ви овозможува да ги конфигурирате периодите на дозволен пристап до Интернет. Покрај тоа, можете целосно да го блокирате пристапот до одредени веб-страници.
 • Безбедно пребарување – Ако вашиот прелистувач го поддржува режимот на безбедно пребарување, Kaspersky Small Office Security ќе осигури дека оваа функција е секогаш овозможена. и веб-страниците со несоодветна содржина автоматски ќе бидат блокирани.
 • Контрола на инстант пораки и употреба на социјални мрежи – Можете да ја ограничите употребата на IM-messengers, дозволувајќи им на вработените да комуницираат само со контакти од наведената листа. Вие исто така може да ја ограничите употребата на социјални мрежи на вработените (како Фејсбук и Твитер).
 • Контролирајте ги преземените датотеки – Можете да го блокирате преземањето на одредени категории на датотеки, како што се аудио или видео датотеки. Ова ви овозможува да го намалите износот на интернет сообраќајот и да спречите да ја преземете несаканата содржина.

Шифрирање на податоци Само за Windows компјутери и сервери за датотеки

 • Шифрирани контејнери за складирање – Можете лесно да креирате безбедни фолдери за да ги зачувате вашите вредни и доверливи податоци. Секој фолдер ќе биде шифриран, па ако крадците или хакерите сеуште имаат пристап до вашите податоци, тие нема да можат да ги прочитаат.
 • Посебни фолдери – Можете да креирате што повеќе фолдери колку што ви е потребно за ефикасно работење на вашиот бизнис, и секој секој вработен ќе има безбедно место за чување на своите податоци. Секој фолдер е заштитен со посебна лозинка.
 • Безбедно споделување на датотеки – Фолдерите можат да бидат копирани и безбедно префрлени од еден компјутер на друг (преку е-пошта или на USB-диск), но за ова Kaspersky Small Office Security мора да се инсталира на двете машини.

Управување со лозинки

 • Безбедно чувајте лозинки – Менаџерот на лозинки ги зачувува лозинките на секој корисник, како и неговите ингеренции во шифриран свод. Пристап до нив е возможен само со помош на главната (мастер) лозинка, која е позната само на корисникот.
 • Синхронизација – пристап до лозинки од кој било уред – Корисничките лозинки се синхронизирани помеѓу сите уреди (компјутери со Windows и Mac, паметни телефони и Андроид таблети, паметни телефони iPhone, iPad таблети), така корисникот им пристапува на своите лозинки од било кој уред на кој има интернет пристап.
 • Автоматско внесување на акредитиви на веб-страниците и во апликациите – Бидејќи менаџерот за лозинки ги зачувува сите кориснички сметки, тие автоматски се внесуваат повторно на веб-страниците и апликациите. Корисникот треба само да ја запамети мастер лозинката.
 • Авто комплетирање на веб-форми – Откако корисникот ќе пополни “визит-карта” со име, датум на раѓање, адреса, броеви на картички и други информации, па следниот пат кога ќе треба да ги внесете овие податоци на веб-страницата, менаџерот за лозинки автоматски ги пополнува соодветните полиња.
 • Направете силни лозинки – Менаџерот за лозинки ви овозможува да креирате силни лозинки за кориснички сметки што може да се користат на кој било поддржан уред.

Резервни копии и обновување на податоци – за Windows компјутери

 • Локална резервна копија – Решението нуди лесен начин за поставување на редовни резервни датотеки на вашиот хард диск, пренослив медиум или мрежен уред за складирање
 • Резервна копија на cloud – Можете исто така да ги зачувувате резервните копии преку интернет (користејќи го популарното Cloudbox складирање) и резервните копии на cloud од кој било компјутер поврзан на Интернет.

Едноставно користење

 • Лесно користење – Кога го развивавме Kaspersky Small Office, сакавме да го поедноставиме управувањето со безбедноста што е можно повеќе, за да може да се фокусира на решавање на клучните задачи на вашиот бизнис.
 • Централизирано управување со безбедноста преку веб-конзола – Можете да управувате со сите заштитни технологии на Kaspersky Lab на сите ваши уреди преку еден лесен за користење веб-портал. Со негова помош, може да го конфигурирате и заштитите безбедносниот систем од кој било компјутер поврзан на Интернет.

* За да ја користите веб-конзолата за да управувате со Kaspersky Small Office Security решението, мора да креирате сметка на порталот Мој Kaspersky на https://center.kaspersky.com.

Дополнителни алатки – за Windows компјутери

 • Алатка за неповратно уништување на датотеки – Ако ја избришете датотеката од вашиот компјутер, тоа не значи дека сајбер-криминалците нема да можат да пристапат до него. Kaspersky Small Office Security решението вклучува т.н. “уништувач на датотеки”, кој целосно и трајно ги брише датотеките од вашиот компјутер.
 • Алат за чистење на компјутер – Волшебникот за чистење на компјутерот ги брише привремените датотеки, лог датотеките, записите во регистарот, кешот на прелистувачот и апликациите, а исто така ја ослободува и корпата за отпадоци.

Заштита на паметни телефони и таблети базирани на Android

 • Заштита од малициозен софтвер за мобилни уреди – Kaspersky Small Office Security ги штити мобилните уреди базирани на Андроид од разни ИТ закани. Решението ви овозможува да ги скенирате секоја датотека и апликација, како и прилозите кон е-пораки.
 • Cloud заштита – Освен традиционалните и проактивни технологии против малициозен софтвер, Kaspersky Small Office Security исто така обезбедува итна заштита од најновите закани преку употреба на Cloud технологии.
 • Безбедно пребарување на веб-сајтови – Kaspersky Small Office Security ги блокира злонамерните врски, вклучително и на фишинг-сајтовите создадени за кражба на пари и лични податоци на корисниците.
 • Филтрирање повици и SMS пораки – Kaspersky Small Office Security ви овозможува да филтрирате несакани повици и SMS пораки. Можете автоматски или рачно да креирате бела листа на дозволени телефонски броеви или црна листа на броеви кои треба да бидат блокирани. Решението исто така ви овозможува автоматски да ги блокирате повиците и СМС пораките од скриени и не-дигитални броеви.
 • Заштита на лични информации – Функциите за заштита на личните податоци ви овозможуваат да ги скриете личните мобилни повици или СМС-информации од надворешни лица. Можете да ги сокриете контактите, како и податоците за дојдовни и појдовни повици и пораки.
 • Анти-кражба – Паметните телефони често чуваат голем број на доверливи деловни информации. Нашето решение ви дава далечински пристап до вашиот изгубен или украден уред. Можете да го блокирате, далечински да ги избришете чувствителните податоци и да ја дознаете локацијата на уредот. Можете исто така да го вклучите звучен сигнал или тивко да фотографирате неовластени корисници. Функциите на модулот за заштита од кражба може да се извршат од далечина, дури и ако напаѓачот или неовластениот корисник ја смени SIM-картичката на уредот.
 • Управување со функционалноста на модулот против кражба – Веб порталот за управување со функционалноста на модулот за заштита од кражба ви овозможува далечинско управување со изгубениот уред. На веб-порталот можете да ги активирате сите функции на модулот за заштита од кражба и да ги видите извештаите за најновите дејства извршени на уредот.

 

Kaspersky Small Office Security, најтестиран, најнаградуван!

Побарајте го кај овластениот застапник за Kaspersky во Македонија, КАБТЕЛ.

Сподели!
 •  
 •  

НАЈПОПУЛАРНИ

Сподели!
 •  
 •