Офроуд инвалидска количка им овозможува на хендикепираните лица да ја истражуваат природата

- Advertisement -

Оваа инвалидска количка е специјално направена да биде офроуд, односно да се користи на нерамен терен, козји патеки… Количката Emma X3 на компанијата Extreme Motus може да се вози по камења, по песок, по трева, па дури и да се искачува по скали.

Првата ваква количка е дизајнирана за девојка по име Ема, која останала парализирана по трагична незгода кога дрво високо 26 метри паднало врз неа и нејзиното семејство. Дејл Питс е пожарникарот кој ја спасил Ема. То соработувал со неговиот пријател Тод Лоудер за на Ема да и направи количка со која ќе може да оди секаде.

- Advertisement -

Off-roading wheelchair helps people with limited mobility conquer the outdoors

This wheelchair was designed to climb stairs, hike mountains, and plow over gravel

Posted by In The Know Innovation on Петок, 30 ноември 2018

Сподели!
- Advertisement -