15.8 C
Skopje
вторник, септември 28, 2021

Утре официјално лансирање на InnoTech Club

Kabtel desktop

Oфицијалното лансирање на InnoTech Club ќе се одржи на 13. декември, петок,  во Јавна Соба во Скопје, со почеток во 12 часот.

InnoTech Club e платформа чија основна мисија е зголемување на свесноста во македонското општество за значењето и важноста на науката, технологијата и иновациите како клучни фактoри за идниот економски развој на земјата!

Овој настан е прв од низата Inno Café настани на кои, во следните месеци, преку неформална презентација младите ќе се запознаат со иновативни, научни и технолошки успешни проекти кои ги прават поединци, компании и институции во нашата земја.

Целта е овие средби да ни помогнат да се запознаеме, вмрежиме и инспирираме за нови заеднички иницијативи!

На утрешниот настан ќе зборуваат:

Професор д-р Игор Јорданов, лидер на InnoTech Club проектот

Веле Самак, генерален менаџер на „Микросам“ Прилеп

Емилија Стојменова Дух,професор на Факултетот за електроинженерство на Универзитетот во Љубљана и лидер на Digital Innovation Hub – 4P DIH

Филип Попоски, студент, дел од тимот Getbike, првиот македонски електричен велосипед со филтри за прочистување на воздух

Сподели!
  •  
  •  

НАЈПОПУЛАРНИ

Сподели!
  •  
  •