16 C
Skopje
петок, март 5, 2021

Швајцарскиот град Олтен целосно прекриен со чоколада после дефектот во фабрика на Lindt

Kabtel desktop

Швајцарскиот град Олтен остана прекриен со парчиња чоколада откако се случи дефект во фабриката за чоколади на Lindt. Жителите на градот ги затекна неверојатна глетка на небото – снег од честички ситен какао прав откако се расипа вентилациониот систем во фабриката.

Од компанијата Lindt & Spruengli потврдија дека во фабриката во Олтен, град кој се наоѓа помеѓу Цирих и Базел, дошло до помал дефект во вентилацијата за ладење печени парчиња какао, кои се основа на чоколадите.

Во комбинација со силниот ветар кој дувал тој ден, какао правот се проширил по непосредната близина на фабриката. Вентилациониот систем е поправен и фабриката продолжила со производство, а од компанијата порачаа дека честичките се целосно безбедни по животната средина и здравјето на луѓето.

(Bizlife)

(фото: Pxfuel)

Сподели!
  •  
  •  

НАЈПОПУЛАРНИ

Сподели!
  •  
  •