16.8 C
Skopje
недела, јуни 11, 2023

Осум македонски стартапи од Сеавус Акцелератор, дел од Светскиот инвестициски форум на бизнис ангели (WBAF)

Kabtel desktop

На својата редовна годишна конференција, Светскиот Инвестициски Форум кој се одржува виртуелно, повторно ги отвори вратите за стартапи и брзорастечки компании, создавајќи можности за поврзување и пристап до финансии.

Привилегија да бидат дел од овoj светски настан годинава имаат и осум стартапи од последната генерација на СЕАВУС АКЦЕЛЕРАТОР. ЕnRoute, SiMaind , Challenger, Разговор.мк , Trident Peak, Go Easy, Nsight solutions, Swift Data пред инвеститори ќе се претстават во сабота, на 20 февруари.

Сеавус Акцелератор успешно продолжува со имплементација на Tech Boost Програмата во која е резултат на соработката со Европскиот Фонд за Југоисточна Еврота (EFSE) и Startup Wise Guys Accelerator. Проектот Акцелератор е иницијално поддржан и од Фондот за иновации и технолошки развој.

Како и секоја година и годинава, форумот обедини на едно место стартапи бизнис ангели, менаџери на фондови и берзи, корпорации со цел размена на искуства и можности за соработка и инвестиции.

Целта на Светскиот Форум на бизнис ангели е интернационална организација која делува глобално и посветено работи на создавање нови финансиски инструменти со што помага во креирање на повеќе нови работни места низ целиот свет.

Сподели!

НАЈПОПУЛАРНИ

Сподели!