19.8 C
Skopje
недела, октомври 1, 2023

Amazon сега им овозможува на корисниците на iPhone виртуелно да пробуваат чевли

Kabtel desktop

Купувачите сега можат да пробуваат чевли од удобноста на своите домови благодарение на Amazon. Гигантот за е-трговија ја пушти во употреба својата нова функција Virtual Try-On for Shoe со цел да го олесни онлајн-купувањето за своите корисници.

Купувачите сега можат да пробуваат обувки и да видат како ќе им стојат од сите агли пред да ги купат, а сето тоа да го направат од удобноста на својот дом.

Може да се пробуваат обувки од стотици бизниси како Adidas, Reebok, Puma, Lacoste, Asics и New Balance со функцијата Virtual Try-On for Shoe, која засега е достапна само за корисниците на iOS во САД и во Канада.

Процесот е едноставен. Откако ќе се избере еден пар чевли, ги позиционирате нозете според сензорот на телефон. Потоа виртуелно чевлите кои ви се допаднале се поставуваат на вашите нозе, каде што може да се гледаат од сите страни. Купувачите можат и да ја сменат бојата на своите чевли со едноставно допирање на екранот.

(Tech Trends)

(фото: Amazon)

Сподели!

НАЈПОПУЛАРНИ

Сподели!