Временска машина и магично Wine&Dine кабаре шоу во Скопје

- Advertisement -

Деновиве во хотел „Мериот“ љубителите на врвниот хедонизам уживаа како ретко кога во ексклузивно Wine&Dine кабаре шоу, организирано од винарницата „Тиквеш“ во соработка со хотел „Мериот“.

Гастрономските бравури на кулинарскиот тим на хотел „Мериот“, предводен од Кире Ставрев, директор на сегментот за храна и пијалаци, беа стручно енолошки впарени со внимателно избрани ексклузивни вина на „Тиквеш“, а за врвната атмосфера беа задолжени врвни танчери и пејачи од Србија, кои атрактивната кабаре програма ја подготвија специјално за овој настан.

- Advertisement -

Исклучителниот настан беше збогатен со аукција на две архивски вина на Тиквеш, од богатата винска архива на оваа најстара македонска винарница. Станува збор за Tikveš Semillon од 1970 и Tikveš Macedonia Royal Reserve од 1989 година, кои како своевидна временска машина гостите ги пренесоа во минатиот век!

Сподели!
- Advertisement -