Саудиска Арабија ќе гради брод кој може да прими 50.000 патници

- Advertisement -

Саудиската компанија за развој на недвижности Al-Othaim Investment најави нов проект за изградба на брод за крстарење кој треба да биде еден вид на град во град.
Проектот наречен „Сала за крстарење Ал-Отаим“ ќе се гради на вкупна површина од 77.000 метри квадратни и ќе вклучува трговски центар, 276 станбени единици, 16 луксузни апартмани и делови за забава.

Планираниот хотел на бродот ќе содржи 120 соби и 156 апартмани и деловни простории на шест ката. На тој брод ќе бидат вработени 4.000 млади мажи и жени од Саудиска Арабија, соопшти компанијата.

- Advertisement -

Исто така, се предвидува дека новиот брод значително ќе придонесе за одржлив развој, постигнување на целите на Vision 2030 и зајакнување на позицијата на Саудиска Арабија како водечки светски инвестициски центар.

Кога станува збор за капацитетот, беше најавено дека еден ваков брод за крстарење ќе може да прими до 50.000 патници и 25.000 автомобили.

- Advertisement -

(Klix.ba)

(фото: Pxhere)

Сподели!
- Advertisement -