19.8 C
Skopje
недела, октомври 1, 2023
Почетна Македонија Успешни сме!

Успешни сме!

Kabtel desktop

Македонската компанија ЕКОТИП склучи стратешко партнерство за дистрибуција на системи за филтрација на вода тестирани во вселената

За својот 25-годишен јубилеј, македонската компанија ЕКОТИП воспостави  стратешко партнерство со Aquaporin - водечка светска компанија за иновативни системи за филтрација на...

ТРЧАЈ БЕ, кога една трка е повеќе од трка

Трчање надвор од целта, односно како трката во Битола влијаеше на градот, економијата, компаниите и заедницата  Овој септември, Битола...

„Талент Шоу“ ќе го пренесува „Светот на Биби“ во Хрватска, Словенија и Босна

Најголемиот регионален диструбутер на детски лиценци, хрватската компанија „Талент Шоу“ (https://talentshow.hr/), ги откупи правата за емитување на содржината од „Светот на Биби“...

После Месечината, Индија почна мисија и кон Сонцето

После успешното слетување на Месечината, вселенската агенција на Индија вчераутро ја почна својата прва соларна мисија и испрати ракета кон Сонцеот. Полетувањето...

Запознајте го тимот што стои зад 70+ успешни вработени во Бреинстер

Речиси 8 години подоцна и 70 вработени повеќе, денес Бреинстер го гради својот имиџ на напредна EdTech организација, рамо до рамо со...

„Дата Мастерс“ ги привлекува веќе иселените млади да се вратат дома и да работат за светскиот пазар

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Димитар Ковачевски денеска беше во посета на првата домашна Kомпанијаta „Дата...

Кoмбинација од најдобрите практики од Македонија и Холандија за подобро млекопроизводство

Во организација на Битолска млекара и Холандската стопанска комора во Македонија, тројца фармери студенти од Холандија остварија тринеделна работна и едукативна посета...

Списанието на Факултетот за ветерина во Скопје доби импакт фактор!

Научното списание и официјална публикација на Факултетот за ветеринарна медицина - Скопје при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје, „Macedonian Veterinary...

Компанијата TASKFORCE ја достигна бројката од 2.000 вработени

Проширувањето на работната сила го одразува растот и успехот на една компанијата, a TASKFORCE  е одличен пример за тоа.  Таскфорс е глобално...

Како апликацијата на Никола Велковски инкасираше 200.000 долари од продажба за само 4 дена?!

Се случи голем успех за македонската креативна и иновативна сцена! HeyReach, македонска алатка за автоматизирана комуникација на LinkedIn успеa да реализира продажба од...

НАЈПОПУЛАРНИ