12.8 C
Skopje
недела, мај 28, 2023

Шведска отвори трговски центар само за рециклирани производи

Во шведскиот град Ескилстуна, на 100 километри од Стокхолм, луѓето се туркаат за да влезат во трговскиот центар ReTuna Återbruksgalleria, каде што сите производи...

Со врвниот квалитет ВИВА соковите ги освојуваат светските пазари

Нашиот најголем и најпознат  македонски производител на 100% природни овошни сокови Вивакс со познатиот бренд Вива, уште еднаш успешно се претставува и повторно привлекува големо...

Пакомак контејнерите за селектирање на стаклен отпад отсега и во Штип

Пакомак во соработка со јавното комунално претпријатие „Исар“ од Штип постави десет контејнери за примарна селекција на стаклен отпад. Контејнерите, кои се со капацитет...

Седиштето на Bloomberg во Лондон е најодржливата канцелариска зграда во светот

Новото европско седиште на Bloomberg во Лондон доби оценка 98,5% според рангирањето на одржливоста BREEAM и е најодржливата канцелариска зграда во светот. Зградата е...

Cashback World и Вардар Скопје започнаа соработка

Вардар Скопје и меѓународната Куповна Заедница Cashback World, управувана од Lyoness ги здружија силите во Македонија. Преку оваа соработка, Вардар Скопје ќе стане дел...

Даталаб прославува 20- годишен јубилеј

Компанијата Даталаб овој септември прославува 20 години јубилеј. Господин Андреј Мертељ, претседател на бордот на директори на Даталаб, и господин Морено Родман, извршен директор...

Ова се ТОП 3 ланци на маркети во Македонија според бројот...

Агенцијата Инсидер ИД овој месец спроведе истражување „Анализа на влијание на промотивни активности, карактеристики на производ, фактори при избор и рангирање на маркетите во...

Образованието и семејството – фактори со најголемо влијание врз економската инклузија...

Здружението на бизнис жени продолжува со активностите во Кичево – уште две фокус групи за подобар преглед на ситуацијата со женското претприемништво кај ромската...

НАЈПОПУЛАРНИ